2009.08.9-15. Top Mancs Kutyaetológia tábor, Kunbaracs.

A számos ismerős közé szívesen vetettük be magunkat Oszival, mert ugye a mi kutyaiskolánk és a mi tudósaink tagsága szép számmal képviselte magát. Érkezésünkkor kaptunk egy Etológia teljesítményfüzetet, amiben rövid ismertetőkön túl (Mi is az etológia? Miért épp a kutya?...) izgalmas etológia tesz lehetőségek lehetőségek szerepeltek:
-Mennyit ér egy klikker? Most megmutatjuk.
-Szociális tanulás.
-Amikor a farok csóválja a kutyát.
-Kiásni vagy megkerülni?
-Kinek hisz a kutya?
-Tudja-e a kutya, melyik a valódi?

Oszival élénk ráutaló magatartásunk ellenére sem jutottunk be egy teszthez sem, mert vagy kapacitás hiányban szenvedtek a kísérlet vezetők vagy faji diszkrimináció áldozatai lettünk. Volt ahová csak Border collik vagy labradorok mehettek be. Oszit ez nagyon megviselte, szerintem inkább a kaja hiánya mintsem a keverék származása, de én merő tapintatból kitaláltam neki egy fajta kategóriát. Kineveztem a Bangladesi éhező Terrierek egyetlen hazai példányának. A tábor alatt is többeknél megpróbálkozott a „szánjatok meg éhezem” pózzal, amikor is egy táplálkozási folyamatban lévő kétlábú elé ül le minél ártatlanabb kifejezéssel. A legtöbb esetben sikerrel jár kollégám.

A kísérleti lehetőségeken és délelőtti és délutáni kiképzéseken túl agility és frisbee tanulási lehetőség is nyitva állt mindenki előtt.

Az agility pályán kezd meggyűlni a bajom a magas palánkkal, nehezemre esik felmászni rá. Gazdi a második küzdelmem után tapintatosan kiiktatta a pályából nekem ezt a macerás akadályt.

A tábor zárásaként egy agility háziverseny lett megrendezve. Oszi a versenyző kategóriában Gazdival első lett. Jó felhozó táborozás volt ez nekik a szeptember elején kezdődő Paragility Word Cup-ra.

Jó kis táborozás volt!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filip.blog.hu/api/trackback/id/tr81336829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása