Conan, Scooby, Kuku

2009.10.28. 23:35

Kuku, Scooby, és Conan, ma velük találkoztam. A három fajtársam közül csak Scoobyval nem volt kiképzési feladatom. Ma! Régebben főállású eb-bébi sitter lehettem eme belga juhászok díszpéldányánál.  Nálunk nőtt fel, s lett mozgássérült-segítő kutya. Gazdája rádiós tevékenysége folytán látogattuk meg őket a stúdióban, ahol mi Scoobyval jót szundikáltunk a kétlábúak mikrofonba beszélése közben.  Havonta találkozunk ilyen formán.

 

Ma nap másik régebbi partnerünk Kuku, aki hallássérült gazdijának tanulja a „halló” kutya szakmát. Ők gazdijával magántanulóink. Kuku golden retriever és ugyan még a képzés elején járunk, de már stabilan mutatja gazdája telefonhívás jelzését. A  hazai epilepszia rohamjelző kutya kiképzésnél is használt táplálék-dummy rendszerrel vezetjük rá Kukut milyen hangokra kell figyelnie és hogyan kell ezeket tudatnia gazdájával.  Nagyon élvezem a bemutató kutya szerepét, mert Gazdim csak velem foglalkozik és a táplálék-dummyzással (zsákmányzsákolással) jó bekajálhatok a demo üzemmód alatt is!

 

 

A napunk harmadik négylábúja: Conan.  Nevével ellentétben a három hónapos golyó koránt sem idézi a barbarisztikus világ magányos harcosát. Mondjuk koromfekete, de a „Világbéke velünk van” fajtához tartozik, azaz labrador a lelkem. Imádja a hasát és meggyőződése, hogy a zászlósfarkam direkt játékosságának növesztette az evolúció, így időnként nagy ugrásokkal támad rám, amit én bölcs, de tök hatástalan morgásokkal próbálok elhárítani. Mai tananyaga a Filip és Barbárka is játszik, de külön-külön. Az élelemzacskót sem támadjuk le, csak elsétálunk mellette, illetve figyelmesen nézzük a gazdit. Coni nagyon ügyes, de amint elképzelése nem kap szabad folyást, egy-egy morgolódással, pórázharapdálással a világ tudtára adja belső lelki állapota most aztán oda van!

A bejegyzés trackback címe:

https://filip.blog.hu/api/trackback/id/tr141493127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása