Kutya egy Szilveszter!

2010.01.01. 21:20

A szilveszteri buli érdekes képződmény, a zajos finálé részét elhagyva teljesen kompatibilis lenne két és négylábúak között. De Gazdival átvészelve az est megrázó csúcspontját egészen jó közös szórakozás. Kaja hegyek, könnyen meggyőzhető ismerősökkel! Már a sütés-főzés rákészülődő otthoni szakaszában kiveheti az ember kutyája aktívan a részét, mert a sütiknek van pont nekünk készült része, maradéka... buli helyszínén aztán a barátok felemelkedett hangulatban sokkal könnyebben meggyőzhetőek a Filip-kaja párhuzam lényegére. A finomságok egész este jönnek és jönnek, csak rá kell érezni mikor kinél kell taktikázni. Gazdi pl. csak a többiek utcára vonulásakor és durrogtatásának idején engedékeny. Idén is a közös koccintgatások után, a kitóduló ünneplő társaságtól kongó bulihelyszínen kezdtük meg újévi munkánkat: feladat-kaja. Gazdi vezényletével 10 perces munka finomabbnál finomabb húsadagokért! A hangos durrogások és a hozzájuk társult fények ugyan rémisztőek, de a feladatoktól és az extra jutalom lehetőségétől a fejemben már csak egészen kicsi helye maradt az ijedelmeknek. A felnőttek bulizását csak a csemetéik bírták jobban, ők egyenletesebb teljesítménnyel játszották át az egész közös szilvesztert. Az etetésben is jóval kiszámíthatóbbak, egy-egy közös fogócskázás után lelkesen kínálták fel élelmiszer adagjukat én meg lelkesen elfogyasztottam azt. Évenként több szilveszteri banzájt kellene rendszeresíteni! 

 
Gazdi bejegyzése: orvosi javaslatokat olvasgatva a kutyák szilveszteri óvintézkedéseire, nem igazán jutottam előrébb. A gyógyszeres nyugtatózást ajánlják, de nem egységes a gyógyszer típus alkalmazásának kérdése. Ráadásul a homeopátiás készítményeken keresztül, az ajánlott gyógyszereket használva egyik ismerős sem tudott hatásos alternatívával szolgálni, így maradtunk a hagyományos „velem a kutya és kunyerálhat” verziónál, éjfélkor pedig intenzív feladat-jutalmazós figyelem elterelésnél. Igazából másnap jelentkeztek Filipnél is a szilveszter okozta megterhelések jelei, a szórványosan előforduló petárdázásra most már ijedten vonul mellém és a kért feladatok csak nehezen jutnak el tudatáig, kémleli merről jön a következő rémület. A nagyban lecsökkent ingerküszöb a lövés álló kutyából simán petárda félőt varázsol. Igazából az új év kezdete az óvintézkedésekről szól nekünk.  
 

A bejegyzés trackback címe:

https://filip.blog.hu/api/trackback/id/tr201640483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása