Oszi vissza Freya meg

2010.01.11. 13:59

Falkánk tagsági viszonya elég flexibilis rendszerű. Oszkár sporttárs hol velünk, hol Beagazdájánál lakozik és időről időre megjelenik egy-egy rövidtávú egyéb fajtárs is otthonunkban. Mr.Poci ma visszakerült és a mobil boxhelyét egy Freya nevű kölyök mali vette át. Ő szocializációs küldetésben van, ami azt jelenti változatos hétköznapi életünkben őt is bevonjuk. Most még a fordított sorrendnél tartunk, amikor Ő biztosít nekünk küldetéseket: saját kincsmentések (én a rágcsicsontomat, Bencekisfőnök széthagyott játékait), felmosó vödör rendszerbe állítása (pisis akciók) és cipők elrejtése. Az egyértelmű szabályokat (ez Filip rágcsija, ez Filip tápláléka, ez Filip helye…) gyorsan elugattam kajla fülűnek. Az újonnan hozzánk csöppentek hagyományát követve KajlaFüles is egyből nekifogott a lakásunk szkennelésébe és két cipőlopás között elveszettnek hitt labdákkal, kutyajátékokkal tért vissza.

Milu cicával való találkozása dinamikusra sikeredett. Freya nagy barátkozós örömködésre Milu púposítással válaszolt, erre fel Kiskajlafül megszeppent, jött is Nyávogóstól a „letámadlak” válasz reakció.  Este Gazdi ágya mellett ketrecben alvós tréning nagyon jól bejött a kis jövevénynek és nem is háborgott a bezártság miatt.

 

Kiképzés: ugyanazt a ketrecet használtuk a lakásban, amiben elhoztuk, így ez megnyugtató kapocs pontként funkcionál a változó életkörülményei között. A ketrec pozitív élményét erősítendő időről időre jutalom falatok lettek bele rakva (Freya tudtán kívül), így szívesen látogatta a varázsdobozát. A mobilbox jól felépített tréninggel biztonságos kuckóvá varázsolható a kutya számára, amit kellemes élménnyel fog használni. Használatával fejleszthető az önlenyugtatás, megelőzhetőek a szeparációs problémák és nagyon gyorsan kialakítható a szobatisztaság.

Virsli tréning: hazaérkezés után a kert, lakás felfedezése közben néhány virsli etetős behívással tudatható a kölyökkel kinek a hangjára figyeljen, a spontán „gazda” mellé kerülésért kapott egy-egy jutalomfalattal pedig a kutya helyének az érzését „véshetjük be” négylábú társunk tudatalattijába. 

A bejegyzés trackback címe:

https://filip.blog.hu/api/trackback/id/tr691663542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása