Fotózás

2009.12.04. 22:14

 

TáncosGabival közösen elmentünk fotózni, de a stúdióban kiderült Oszkár a favorizált négylábú modell. Pedig én is szívesen pózoltam volna a jutifalatok fejében! Ráadásul én Gabit jóval régebben ismerem  a Gazdival közös kerekesszékes táncsoport tagságunk okán.  TáncosGabi is szeretne egy segítő kutyát magának… Mi pedig elindítottuk a Gabi-kutya projektet. Gazdival meg is írtuk a rövid szponzor kutató anyagot:

 

 

 

Segítség Gabinak az újrakezdéshez, a függetlenséghez.

Gabi fiatal nőként másodszor kényszerül az élete újrakezdéséhez. Gyermekként egy ismeretlen betegség vezetett a kerekesszékes állapotához, megtanult teljes életet élni: tanult, dolgozott, táncolt. Most húsz évvel később, a látása majdnem teljes elvesztésével az eddig kivívott független élete megszűnt. Kerekesszékes látássérültként teljesen másokra van utalva. Kiszolgáltatottságát minimálisra tudná csökkenteni egy különlegesen kiképzett kutya és segítségével másodszor is újra tudná kezdeni önálló életét.

Képzés: Gabinak állapota miatt, különlegesen képzett kutyára van szüksége, amely mind mozgás-. mind látás sérülésében segítséget tud nyújtani. Ilyen egyedi, kétszeres képzésben részesített kutya nevelésében a hazai segítő kutyákat képző Kutyával az Emberért Alapítványnak (KEA) még nincs tapasztalata. A németországi Canis-Familiaris segítő kutya kiképző iskolában már több hasonló keresztképzett kutyát neveltek, ezért a KEA hosszútávú együttműködés keretein belül elsajátítaná a képzési módszert és kiképezné első ilyen kutyáját Gabi segítésére. A technika elsajátításával hazánkban is szélesebb sérülési spektrum igényeinek biztosításáról lehet gondoskodni.

Referencia: 

www.kea-net.hu

www.canis-familiaris.de

 

KEA (Kutyával az Emberért Alapítvány) célja az eddig nálunk kevésbé ismert szerepkört betöltő kutyák nevelése, és a rászorultakhoz való eljuttatása, mint  a mozgássérültek számára a szabadabb mozgás és önállóság örömét visszaadó segítő kutya, illetve az egészségmegőrzésben, gyógyításban világszerte sikeresen alkalmazott terápiás kutya.

A Kutyával az Emberért Alapítvány - mint közhasznú, nonprofit szervezet 1998-ban indította a saját mozgássérült-segítő kutya kiképzési programját, azóta 23 kutyát indított el ezen a területen. 

Bővebben:

www.kea-net.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://filip.blog.hu/api/trackback/id/tr811581017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása