Az agility gazda és kutya közös sportja, ettől szép és ezért nehéz, érzékeny antennáinkkal egyből érezzük gazdáink érzelem változásait, ha idegeskednek, az ránk is átragad, ha örülnek mi is örülünk… A napi egy futamunk 40-60 másodpercére kell a legjobb összhangot produkálnunk. Nem csoda, hogy mindenki azt próbálja kitalálni mi lenne a leg ideálisabb megoldás kutyájának addig amíg el nem jön a rajt pillanata.

 

Oszinál tovább komplikálja a helyzetet, hogy Ő nem az igazi gazdájával fut. Ráadásul Beagazda a Magyar ParAgility csapat egyik edzője is, tehát a rajtnál ott van ő is és nem egy felkészítő versenyen volt már rá példa, hogy Oszi kiment ellenőrizni ezt az állapotot. Poci mentális tréninget leginkább a ketreckuckójában végzi, de ma ezt a folyamatot megszakítottuk, mert megérkezett Lilikéje a kedvenc Kisfőnök családtagja. Azt hiszem Oszi élvezi a versenyhelyzetet, bezzeg én összeizgulom magam Beagazdával együtt. A mai pályát az az Olasz bíró bírálta, akivel tavaly támad nézeteltérésünk. Oszit egyáltalán nem frusztrálta a régmúlt és ismét hibátlan futamot prezentált Gazdival egyetemben. 

 

Mai napi eredmények: Pati-Gini: 5. Anna-Ropi: kizárás, Zsolt-Tádé: kizárás. Ricsi-Oszi: 1.

 

Az eredmény hirdetésnél Gazdi Oszi nyakába kérte az érmet, majd Mr.Pocak egy perccel később az első szendvicsevővel felvette a kapcsolatot és szerintem azon nyomban el is cserélte volna aranymedálját egy falat élelemre. Oszi szerint benne még erősen él a túlélési ösztön és ez egyáltalán nem kunyerálás. A legutóbbi kutyás táborban megkapta fajtabesorolását: Bangladesi éhező terrierek családjába tartozik.

 

Estére beköltözött szállodai szobánkba Kendra is, mivel Beagazdájuk az addigi kutyát bevihető apartmanjából átköltözött egy  a kutyát nem bevihetőbe. Hárman Gazdival jól elvoltunk, csak Kendra aggodalma nyomasztott minket. Éjjel nagy vihar támad a szállodánkra, az ablakokon bevilágítottak a villámok, a sűrű zivatar becsurgott, a menydörgések felváltva riogattak a nagy széltől zengő ablakokkal. Oszival nem vagyunk viharfélők, de nem tudtuk eldönteni, hogy Kendra most a vihartól vagy gazdája hiányától fél. Fő az óvatosság elvet követve mi is elkezdtünk aggódni. Sötétítők behúzása, tv bekapcsolása és hangosra vétele, majd Oszkár versenytársnak ágyra plédterítés és felengedése. Én csak szorosan Gazdi ágya mellé soroltam, mert felettébb gyanúsnak találtam az ágyon alvás lehetőségét. 

A bejegyzés trackback címe:

https://filip.blog.hu/api/trackback/id/tr11454076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása