A VIII. ParAgility Világkupa számomra elég dezsavű (vagy paramnézia) jelenség. 2002-ben ugyanitt Gyulán vette kezdetét ez a para kutyás sport, aminek a létrehozásában nekünk Gazdival is jutott szerep. Tehát most újra itthon vagyunk!  Anno 11 sérült versenyző jött el a világ különböző országaiból (idén már 40 ), az eltelt 7 év alatt folyamatosan fejlődött a sportág, jelenleg 7 kategóriában vannak csoportosítva a versenyzők. Gazdival mi négyszer szereztük meg a manuális kerekesszékes kategória legfelső fokát. Azóta én nyugdíjba vonultam, Gazdi kinevezett különleges szakértői munkatársnak, már tavaly is csak izgulós szerep jutott a Világkupán, mivel azóta Oszkár vette át sporttársi szerepkörömet.

 

Idén komoly és tudatos foglalkozásokkal készültünk a Világkupára! Oszi és Gazdi közti kapcsolatépítésen volt a fő hangsúly, mert Mr.Poci nagy egyéniség! Tavalyi Világkupán legnagyobb nyugalommal, háttal ült le a start vonalra és a palánk akadály tetején ásított egy nagyot, majd egyszer csak szélvész módjára nekifogott száguldani. Gazdi szerint nem egyenletesen adja le a teljesítményt és ez labilissá teszi futamukat. Mivel nem egy versenygépről van szó, így Osziva már a tavalyi Olasz világkupa után megkezdődött kettőjük közös munkája. Némiképpen árnyalja a képet, hogy Oszi gazdája Bea, külföldön képezgeti ki a rábízott farkasokat, amiben Oszinak is vannak feladatai, így a találkozók nem voltak egyszerűek. Az agilitytől nagyon eltérő K99-es, örző-védő sporttal vette kezdetét a szinkronizációs folyamat, három nyári közös kutyás tábor valamint Gazdi erőnléti és sprint edzései szerves részei voltak a felkészülésnek. Nem vettük félvállról a megmérettetést!

A Magyar ParAgility csapatot két lány és két férfi képviselte: Ale Patrícia és Gini, Csenki Anna és Ropi, Maczucza Zsolt és Tádé valamint Gazdim és Oszi. Mindannyian indultak a tavalyi ParAgility világ kupán is.

A bejegyzés trackback címe:

https://filip.blog.hu/api/trackback/id/tr321454090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása