A tegnapi edzésen összefutottunk egyik velünk azonos kategóriában induló Szlovák versenyzővel, aki maga a legenda. Eddig még nem indult a Világkupán, csak hazai ép sporttársainktól jöttek az információk, hogy láttak egy kerekesszékes szélsebes versenyzőt egyik másik Szlovák versenyzésük alatt.  Irtó gyorsan sprintel kerekesszékével és kutyája is nagyon stabilan teljesít, nyerő párosítás!

Gazdimon azt vettem észre, hogy a kezdeti megilletődés után valamiféle belenyugvás tört rá.  A sorsolás Gazdit kategóriánk legutolsó indulójaként hozta ki, így végig nézhettük amint a Holland Rick Molenkamp bíró egyszerű pályáját hogyan igyekeznek megoldani a vetélytársak. Patrícia a Magyar csapat legfiatalabb tagja, és duplán hazai pályán indult, hiszen nem csak Magyar színekben, de a Világkupát rendező Gyulai Agility Szabadidősport Klub versenyzőjeként is szerepelt. A legnagyobb közönség szeretet bíró futamaival Pati most is megmutatta mire képes idős, de nagyon jó kondícióban lévő mozgássérült segítő kutyájával. Ma a szép 6. helyezést érte el az 5.-ös csoportban. Csenki Anna Ropi segítőjével a népes elektromos-kerekesszékesek mezőnyében a 7. helyzést érte el. Maczucza Zsolt is a tavalyi 2. kategóriás Világkupa bajnok társával Tádéval egy kizárást szerzett be.

A háromnapos, naponként egy-egy futamok összesítésével kerül ki a végső győztes, tehát a stabilitás nagy előny. Tavaly két arany és egy ezüsttel Gazdiék Oszival csak a dobogó második fokáig jutottak, (igaz oda azért kellett egy bíró is, aki önkényeskedett egy kicsi). A nagy biztonsági futamra törekvésben sorra elvéreztek a versenyzők, kutyáikat ez megzavarta és vagy kizárást vagy sok büntetőhibát gyűjtöttek be. Gazdi meghatározta taktikájukat: fegyelmezett örömfutam! Megnyugtatott engem és BeaOszigazdát, hogy nem kell izgulnunk, persze erre mi mégjobban nekifogtunk aggódni. Ketten nagyon jól tudjuk ezt ám csinálni!  Oszi hibátlanul szárnyalt a pályán és ezzel a mai nap kategória győzelmet értek el Gazdiék.  

A bejegyzés trackback címe:

https://filip.blog.hu/api/trackback/id/tr531454084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása