A Mystic program speciális képzési elvárásaira felkészülve,  Február 19-21 között  a Canis Familiaris Németországi kutyakiképző központ „Segítő kutya kiképző tanfolyam”-án vettünk részt. 

Falkánkat Bea, Gazdi, Én, Oszi, Kendra és legvégül Coni képviselte, aki nevelüszőváltás közepedte ideiglenesen nálunk lakik.

A német segítőkutya kiképző a megjelent tanulók reprezentatív minta alapján: nő, mindenhová viszi termoszát, saját italát és gumicukorkán él. egészséges táplálkozás szerves részét képezi a gumicukorka arrafelé, mert a sok zöldség bevitel mellett ugyanolyan nagy hangsúlyt fektetnek ennek az édességnek a fogyasztására is. 

Coni egyébként nagyon kellemes csalódást okozott, sípoló játé rágcsálásával tudatta az előadás elég unalmas számára.   Egy nagy műcsontot hoztak számára a szervezők, amire fel Oszival  szívszorító tekintettel néztük a procedúrát és csakhamar nekünk is jött a rágcsa! 

A délelőtti városlátogatásunk alatt természetesen nagy feltűnést keltett falkánk, a kosarakat felváltva vittük. Gazdiék ijedten és aggodalmasan szemlélgettek miután összerogytam egy pillanatra, jobb hátsó lábam „kihagyott”, engem csöppet sem viselt meg az a villanásnyi kellemetlenség, de Bea és Gazdi nagyon aggodalmas lett hirtelen.  

A tanfolyam két éve alatt roham előjelző-, vakvezető, mozgássérült segítő kutya kiképző végzettség érhető el. A  Hundezentrum "canis familiaris" képzési módszerei elméleti és tapasztalati gyakorlatok során sajátítható el. A kis létszámú (12 főben maximalizált) csoportos oktatás biztosítja a személyi igényeknek megfelelő alapos képzést.

Havi téma: A kutya fejlődési szakaszai

A Canis Familiaris Németországi kutyakiképző központ nagy hangsúlyt fektet a kölyökkutyák korai szocializációjára. Szigorú szakmai útmutatás alapján dolgoznak együtt a tenyésztőkkel, ahonnan saját tesztrendszer alapján választják ki a képzési igényeknek megfelelő kutyát.  Segítő kutya típusonként eltérő személyiség jegyekkel rendelkező kutyákat választanak.  A szigorú feltételek biztosítják a későbbi munka sikerét, amit 100%-os eredményességi mutatójuk visszaigazol. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filip.blog.hu/api/trackback/id/tr451789167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása